8billionideas

customer

Service

Teknologi

8billion ideas project view

01The project

8billionides är en e-lärande plattform för barn i åldrarna 10-14. Huvudsyftet med denna webbapplikation är att hjälpa barn att utöka sin potential. Plattformen erbjuder olika typer av innehåll som videor, kurser och aktiva upplevelser med fokus på tre följande områden: "Starta ett företag", "Karriärpass", "Level up"

När de använder appen har barn möjlighet att följa sina framsteg, skicka in läxor och få feedback från kompetenta mentorer. Dessutom kan föräldrar också följa sitt barns framsteg och alltid kolla inlämnade arbete och kommentarer som lämnats till dem med hjälp av sin egen instrumentpanel.

8 billion ideas on mobile
8billionideas sign in
8 billion ideas on tablet

Utmaningen

Från början blev vårt företag inbjuden att skapa en bekväm och intuitiv webbapplikation för fyra typer av användare: barn och föräldrar samt administratörer och mentorer (i den senaste versionen har vi också lagt till två nya typer - partnerskolor och elever). Men vår främsta utmaning var tid, eftersom kunden ville lansera den digitala plattformen "8billionideas" före nästa läsårsstart för att integrera den med skolplanen i Storbritannien

Lösningen

Efter diskussionen med vår kund kom vi överens om de viktigaste funktionerna, utökade projektteamet och delade upp hela funktionaliteten i applikationen i etapper efter prioritet - vad som skulle utvecklas före och efter MVP. Genom att använda Scrum-metodik och arbeta i tvåveckorssprintar har vi framgångsrikt levererat i tid plattformen för barn och deras föräldrar och presenterat admin-panelen för administratörer och mentorer. Som ett resultat var 8billionideas-klienten nöjd med vårt arbete och har gått vidare i samarbete med Dev and Deliver som fortsätter till denna dag.

Duration

Processen

Team

12

Medlemmar

Main features

Eftersom vår produkt är avsedd för flera grupper av användare, var vi tvungna att förstå vilka svårigheter var och en av dem kan möta. Med hänsyn till användarnas olika ålderskategorier och deras olika nivåer av teknisk kunskap, föreslår vi dem två autentiseringsmetoder: standardlösenordsautentisering och innovativ lösenordslös inloggning via magisk länk.

Därför har vi gjort vårt bästa för att hitta ett tillvägagångssätt för alla. Samtidigt var det viktigt att hålla fast vid den allmänna visuella stilen och konceptet. För att skapa ett intuitivt och enkelt gränssnitt för mentorer och administratörer använde vi våra egna unika komponenter i kombination med Material Design-biblioteket. Detta har hjälpt oss att spara tid för front-end utveckling och UI-design.

Screens from project

Det finns en målgrupp som förtjänar särskild uppmärksamhet: barn. För att ge en kreativ inlärningsmiljö har vi använt gränssnittet med ljusa illustrationer och mjuka färger.   Men vårt huvudmål förblev detsamma: att hjälpa våra unga användare att förbättra sina färdigheter och skapa en minnesvärd användarupplevelse. När ett barn arbetar med kurser eller videor kan de skicka en fråga till en riktig person med hjälp av en funktion som "Chatta med mentor" - och få ett snabbt svar!

Dessutom har vi med hjälp av Elasticsearch-motorn förenklat sökningen efter studiematerial, så nu kan barnen enkelt bläddra i biblioteket genom att välja ett ämne, ett typ av innehåll och använda filter.   En av de bästa funktionerna hos 8billionideas-plattformen är interaktiva upplevelser - webbseminarier online som låter barn delta i lärandeaktiviteter som guidas av utbildade handledare. Tack vare Mailchimp´s aviseringar i appen kommer barnet att informeras i tid om ett kommande evenemang och kommer inte att missa det.

02Vittnesmål

DND var utmärkta att arbeta med och var anpassade till målen för vår verksamhet. De arbetade hårt för att leverera en produkt som designats tillsammans med oss ​​och var rättvisa och lyhörda för dess fortsatta utveckling.

Ravi Chauhan, Director of Design & Marketing

laptop picture

Want to light up your ideas with us?

Józefitów 8, 30-039 Krakow, Polen

hidevanddeliver.com

(+48) 789 188 353

NIP: 9452214307

REGON: 368739409