EnjoyEco

customer

Service

Teknologi

Enjoy eco view on mobile

Projektet

EnjoyEco mobilappen skapades för att främja miljövänliga vanor och utbilda användare om hur förändring av vissa dagliga vanor kan göra stor skillnad för miljön. Användarna har en mängd olika uppgifter att fylla, allt från dagliga till veckovisa såväl som engångsutmaningar och återkommande sådana.

Appen utvecklades med hjälp av React Native- och Node.js-teknologier. Våra designers uppdrag var att tänka om användarflödet och skapa en mer visuellt tilltalande applikation. Resultatet av vårt fruktbara arbete med SATIM var en mobil produkt som mötte våra kunders behov och konsumenternas förväntningar.

Utmaningen

Människor börjar känna effekterna av klimatförändringarna och de vill göra skillnad. Det var därför vår kund kom till oss med en idé om en miljövänlig mobilapplikation som skulle hjälpa till att bygga en bättre framtid genom att förse varje individ med enkla dagliga uppgifter. UX/UI-designen som utarbetats av ett tredjepartsföretag uppfyllde dock inte helt affärskraven, och SATIM bestämde sig för att vända sig till vårt mjukvaruhus för att få hjälp.   De största smärtpunkterna var bilder och ett dåligt genomtänkt användarflöde. Därför utmanades vårt team inte bara att utveckla en lättanvänd och visuellt attraktiv app, utan också att engagera människor att agera på ett miljömedvetet sätt och hjälpa dem att etablera hållbara vanor i det långa loppet med hjälp av praktiska UX- och UI-praxis.

Enjoy eco mobile app view
enjoy eco mobile view

Lösningen

För att visa programmets huvudtema och syfte har vi applicerat en levande färgpalett i blå och gröna toner. Dessa färger förknippas ofta med ekologi och miljövänlighet, så det passade perfekt för EnjoyEco-appen. Efter fördjupad analys av kundkrav och genomgång av det befintliga användarflödet har vi tagit fram en uppfräschad prototyp för att visualisera våra lösningar och har presenterat den för kunden.

enjoy Eco project

Main features

Vår produkt har en mängd olika funktioner, den viktigaste är avsnittet Utmaningar som inkluderade engångsutmaningar, utmaningar varje vecka och återkommande uppgifter som hjälper till att skapa användarnas vanor.

Vi har vänt oss till gamification-riktlinjer för att öka motivationen och engagemanget hos våra användare. Efter att ha klarat utmaningen belönas en person med tillräckligt många poäng. Appen har en topplista där användarna kan spåra hur väl de står sig mot andra.

Med EnjoyEco kan människor lära sig om miljöfrågor och jämföra effekterna av olika val av dagliga vanor i sju kategorier: energi, vatten, träd, CO2, jord, avfall och husdjur.   Förutom populära miljövänliga aktiviteter (som att använda väskor för shopping eller avfallssortering), främjar applikationen också en hälsosam livsstil, uppmuntrar användare att välja en cykel framför en bil för en daglig pendling och många fler.

Want to light up your ideas with us?

Józefitów 8, 30-039 Krakow, Polen

hidevanddeliver.com

(+48) 789 188 353

NIP: 9452214307

REGON: 368739409